Dvije bronzane medalje za BiH na U-18 judo EP

Medalje za BiH

Dvije bronzane medalje za BiH na U-18 judo EP

E. Škorić

Na U-18 Evropskom judo prvenstvo u Finskoj bh. reprezentacija osvojila je dvije bronzane medalje.

Toni Miletić je u kategoriji -81 kg pobjedama nad Lorenzom Tanganellijem iz Italije i Sosom Ebiašvilijem iz Gruzije izborii polufinale, a onda je poražen od Finca Oskarija Makinena.

U meču za treće mjesto bio je bolji od Mađara Rolanda Goza i Eniela Carolyja iz Francuske.

U kategoriji +90kg Vasilije Vujičić je savladao Felixa Sturmaira iz Austrije, a onda je poražen od Nike Donvanija iz Gruzije. Zatim je u repasažu slavio protiv Filipa Miljevića iz Hrvatske i Marca Boldisa iz Rumunije. Time je izborio borbe za treće mjesto gdje je savladao Jonasa Puetza iz Njemačke i revanširao se Niki Donvaniju iz Gruzije osvojivši bronzu. 

Danica Jurić, naša mlada takmičarka, osvojila je sedmo mjesto na turniru na kojem učestvuje 421 takmičar iz 41 zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi