Dvije srebrene medalje za BiH na EP u taekwondou

Prvenstvo održano u Sofiji

Dvije srebrene medalje za BiH na EP u taekwondou

Bh. predstavnici osvojili su dvije srebrene medalje na Evropskom taekwondo prvenstvu za juniore i seniore koje se ovih dana održava u glavnom gradu Bugarske, Sofiji.

Naši juniori osvojili su dvije srebrene medatelje i to drugog dana takmičenja, a ovaj uspjeh su napravili Muhamed Džinović i Faris Svraka. 

Džinović je srebro osvojio u konkurenciji do 50 kg pobijedivši prije finala predstavnika Irske, Rusije i Gruzije, a u finalu je poražen od predstavnika Slovenije. S druge strane, Svraka je srebro osvojio u konkurenciji od 68 kg, a prije finala je pobjeđivao predstavnike Škotske, Bjelorusije i Norveške, dok je u finalu izgubio od predstavnika Rusije.

Danas se nastavlja takmičenje borbama u seniorskoj konkurenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi