Dvojica MLB igrača poginula na isti dan

Tragedije u Dominikanskoj Republici

Dvojica MLB igrača poginula na isti dan

E. Škorić

Yordano Ventura, igrač Kansas City Royalsa, preminuo je u 25. godini života.

Dominikanac je preminuo nakon kobne saobraćajne nesreće u Dominikanskoj Republici, što je potvrdila lokalna policija.

Ventura je bio jedan od najboljih mladih bacača u američkoj bejzbol ligi (MLS). U sličnoj nesreći, nešto ranije, poginuo je i njegov najbolji prijatelj Oscar Taveras.

Ventura je u Kansasu igrao od 2013. godine, te je bio prvak Svjeske serije 2015. godine. U MLB ligi imao je omjer od 38 pobjeda i 31 poraz.

Ono što djeluje uistinu bizarno je činjenica da je danas poginuo i bivši bejzbol igrač Andy Marte, koji je u karijeri igrao za Atlantu Braves, Cleveland Indians, Arizonu Diamndbacks, a koji je također poginuo u automobilskoj nesreći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije