Dvojica sudija bila za Joshuu, jedan za Klička
Foto: EPA

Spektakl na Wembleyju

Dvojica sudija bila za Joshuu, jedan za Klička

D. Rakanović

Britanski bokser Anthony Joshua novi je šampion teške kategorije u boksu. On je večeras nokautom u 11. rundi pobijedio legendarnog Vladimira Klička i odbranio je naslov IBF prvaka, te je osvojio naslove WBA i IBO prvaka svijeta.

Veliki spektakl je viđen pred 90.000 ljudi na Wembleyju.

Nevjerovatan meč smo gledali večeras, i sve do 11. runde se činilo da će on biti odlučen na bodove. 

Tada je Joshua odlično ušao u rundu, uhvatio Klička nespremnog i žestoko ga pogodio, te poslao na pod. Kličko se podigao, ali nije uspio da se oporavi. Joshua je zadao novu seriju udaraca i uspio srušiti Ukrajinca koji se i tada podiže, ali je nakon novih napada Britanca sudija odlučio da prekine borbu. 

I sudije su imali zanimljive rezultate. Nakon deset rundi, dva su bila za Joshuu, jedan sa 96:93 a drugi 95:93 za Britanca, dok je treći sudija dao prednos Kličku sa 95:93. 

Ali, sve ovo je na kraju bilo irelevantno, jer je Joshua odradio posao i nokautirao Klička u 11. rundi. 

Joshua je tako stigao do 19 pobjede u isto toliko mečeva, a sve pobjede je ostvario nokautom. Dok 14 godina stariji Kličko ima skor od 64 pobjede i pet poraza. 

Bez imalo sumnje, gledali smo spektakularan meč i vjerovatno buduću legendu ovog sporta. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi