Džindo boksuje za titulu prvaka Europe

Nakon samo pet profi mečeva

Džindo boksuje za titulu prvaka Europe

O. Lekić

Bokser Haris Džindo, "The Gentleman from Bosnia'', kako ovog dvadesetšestogodišnjeg boksera rođenog u Sarajevu nazivaju u Danskoj, uskoro će se boriti za titulu prvaka Europe.

Ovaj perspektivni bokser već u petom profesionalnom meču dobio je ponudu da se bori za titulu prvaka Evrope. 

Njegov protivnik u ovom meču biće gruzijski borac Giorgi Jincharadze, koji već nosi naslov WBU prvaka Europe.

Gruzijac je tu titulu je uzeo 1. aprila nakon pobjede nad do tada neporaženim srbijanskim borcem Dejanom Milićevićem. Stručnjaci Džindu smatraju jednim od najperspektivnijih boksera u Evropi.

"Borba će se održati u poznatom kvartu u Hamburgu, St. Pauli, koji je poznat kao kvart noćnog života. Haris, kao i uvijek, ima veliku podršku navijača, tako da se očekuje da na njegov meč dođe čak 300 vjernih fanova iz Danske", poručili su iz menadžerskog tima Džinde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi