Eaglesi pali u San Franciscu

NFL

Eaglesi pali u San Franciscu

M. Šljivak

Philadelphia Eagles od večeras nisu među neporaženim timovima u NFL-u. Večeras su izgubili u San Francisu od 49ersa rezultatom 26:21.

Dobro su počeli Eaglesi ovaj meč. Touchdownom Smitha i pretvaranjem Parkeya su poveli sa 7:0, da bi u 12. minuti prve četvrtine Dawson iskoristio šut za tri poena za 7:3 nakon prve četvrtine.

Nakon samo 15 sekundi u drugoj dionici 49ersi su došli do vodstva. Touchdown Gorea i pretvaranje Dawsona su doveli domaći tim u prednost, koja je trajala samo dvije minute.

Jenkins i Sproles su sa dva touchdowna uz sigurne ekstra poene Parkeya odveli Eaglese na odmor sa prednošću 21:13 i to nakon field goala Dawsona.

Međutim, nastavak susreta donosi dominaciju San Francisca. Colin Kaepernick je na sjajan način vodio 49erse u ovom susretu, a odbrana je u drugom dijelu djelovala fantastično. 

Na kraju je San Francisco napravio sjajan preokret, te su na kraju slavili s 26:21.

Colin Kaepernick je bacio 218 jardi u ovom susretu za dva touchdowna, dok je Gore uz touchdown imao 24 nošenja za 119 jardi.

Pored Oakland Raidersa još uvijek su u ovoj sezoni bez pobjede i Jacksonville Jaguarsi. Iako su dobro krenuli u meč Jaguarsi su na kraju teško poraženi u San Diegu od Chargersa 33:14.

U još jednom susretu večeras Minnesota Vikingsi su savladali Atlanta Falconse 41:28.

NFL:

San Francisco 49ers - Philadelphia Eagles 26:21
San Diego Chargers - Jacksonville Jaguars 33:14
Minnesota Vikings - Atlanta Falcons 41:28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.