Eaglesi zaustavili Giantse, New Orleans i dalje na nuli

Bez poraza Atlanta, Arizona, Houston

Eaglesi zaustavili Giantse, New Orleans i dalje na nuli

M. Maksimović

Uzbuđenja se u NFL-u nastavljaju.Sudije profesionalci su ponovo na terenu, pa je ekipa i igračima puno lakše. Nakon četvrtog nekompletnog kola, bez poraza su Atlanta Falconsi, Arizona Cardinalsi te Houston Texansi.Derbi su igrali Philadelphia Eaglesi i New York Giantsi.

Kvalitetne odbrane su bile na sceni, Michael Vick QB domaćih je imao jedno TD polaganje, niti jedan

interception za razliku od Elija Manninga koji je imao dva TD dodavanja. ali i jedno presječeno dodavanje. Vicku je pomagao odlični Running Back, LeSean McCoy, dok je Manning imao problema jer nije mogao računati na provjerenog Hakeema Nicksa.

 

Kada je Manning pronašao Beara Pascoea izgledalo je da Giantsi grabe prema pobjedi s obzirom 

da su vodili 17:16, šest i pol minuta prije kraja, međutim Eaglesi su bili uporni.Upornost se isplatila Alex Henery je pogodio field goal za 19:17, minutu i 49 sekundi prije kraja.Meč loptu su imali gosti, ali je udaljenost od 54 yarda bila predaleka za njihovog kickera Lawrencea Tynesa

 

Kicker Atlante Matt Bryant je također bio junak i to duela protiv Carolina Panthersa.Gosti su imali 28:24, osam minuta prije kraja, a onda je Bryant prvo smanjio na 28:27, tri minute kasnije, a pobjedu Falconsima je osigurao pet sekundi prije kraja.Prvi put je pogodio sa udaljenosti od 33 yarde, drugi put sa 40.

 

Matt Ryan je imao jedno presječeno dodavanje, tri TD uz 369 yardi. Cam Newton je osvojio 215 yardi, jednom je sam izborio TD, jednom je odradio pas za Kealohu Pilaresa.

 

Arizona je svoju četvrtu pobjedu dohvatila nakon produžetka,Miami je 22 sekunde bio udaljen od pobjede.Gosti su igrali dobro. Ryan Tannehill je osvojio 432 yardu, imao je jedno TD dodavanje, ali i dva presječena, većina dodavanja je išla za Wide Receivera, Briana Hartlinea koji je osvojio 253 yarde, te je izborio jedan touchdown.

 

Sa druge strane Kevin Kolb je imao tri TD-a, ali je izgubio i dvije lopte. Na kraju je kada je bilo najpotrebnije pronašao 22 yarde dugim dodavanjem Andre Roberta za izjednačenje 21:21.Na kraju je gostima presudio Jay Feely u produžetku. 

 

Drew Brees je u susretu Green Bay Packersa izjednačio rekord Johnnyja Unitasa, legendarnog Quarterbacka prvo Baltimore Coltsa, kasnije San Diego Chargersa.Unitas je bio usamljen kao igrač sa 47 utakmica zaredom ostvarenim TD dodavnjem.To nije pomoglo njegovoj ekipi, Garrett Hartley je promašio field goal kod rezultata 28:27.

 

Rezultati četvrte sedmice:

Philadelphia Eagles - New York Giants 19:17

Atlanta Falcons - Carolina Panthers 30:28

Arizona Cardinals - Miami Dolphins 24:21

Green Bay Packers - New Orleans Saints 28:27

Buffalo Bills - New England Patriots 28:52

New York Jets - San Francisco 49ers 0:34

St. Louis Rams - Seattle Seahawks 19:13

Kansas City Chiefs - San Diego Chargers 20:37

Houston Texans - Tennessee Titans 38:14

Jacksonville Jaguars - Cincinnati Bengals 10:27

Denver Broncos - Oakland Raiders 37:6

Tampa Bay Buccaneers - Washington Redskins 22:24

    

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.