Edin Puhalo spreman za osmi profesionalni meč

Učestvuje na Međunarodnom turniru 'Braća Bošović'

Edin Puhalo spreman za osmi profesionalni meč

Naš uspješni bokser Edin Puhalo alias Iron Puki, prvak Evrope u UBF verziji, svoj osmi profesionalni meč imat će 15. oktobra na 14. Međunarodnom turniru u boksu “Braća Bašović”, koji će se održati u sportskoj dvorani Ilidža u Sarajevu. 

U pitanju je odličan regionalni turnir koji se organizuje u sjećanje na braću Bašović, koji su bili vrhunski sportisti. Njegov protivnik bit će Emre Altintas koji boksuje za Njemačku, a u karijeri ima 19 profi mečeva, te je kvalitetan i dosta iskusan bokser.

"Savez profesionalnog boksa u BiH na čelu sa Zaimom Numanovićem i organizatori Međunarodnog memorijalnog bokserskog turnira 'Braća Bašović', na čelu sa Džemom Bašovićem, donijeli su odluku da radim glavnu borbu 15. oktobra. Bit će mi velika čast da uveličam i da boksujem na takvom događaju", kaže Iron Puki.

Dodaje da će za njega ovaj meč biti velika stvar,  jer će imati priliki da se ponovo na najbolji mogući način predstavi svojoj publici.

"Ovo će za mene ujedno biti i meč provjere forme prije odbrane titule prvaka Evrope, koja me očekuje početkom novembra ove godine. Na turniru će biti još 7 ili 8 uvodnih borbi. Ja i moj trener Narcis Kalajdžić za ovu borbu smo se dugo i predano pripremali i, ako Bog da, jurimo osmu pobjedu", govori odlični bokser.

Otkriva i da početkom novembra počinje sa radom njegova škola boksa “Iron Puki”. 

"Mladi će imati priliku stjecati znanje i vještine u ovom sportu, a sa polaznicima radit ćemo ja i moj trener Narcis Kalajdžić. Sala u kojoj ćemo održavati časove se nalazi u sklopu ledene dvorane u Skenderiji i jedna je od najbolje opremljenih sala u BiH, sa ringom i opremom po uzoru na najbolje evropske kampove", ističe Puhalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi