Đekanović: Drago mi je što ću predstavljati BiH u Riju

BiH streljačica za SportSport.ba

Đekanović: Drago mi je što ću predstavljati BiH u Riju

D. Vejo

Bosna i Hercegovina ne mora da brine za mlade sportske talente. Na spisku putnika za Rio, stavljena je i mlada streljačica Tatjana Đekanović.

BiH polako sprema svoju ekspediciju za Rio. Do igara ostalo je još malo, to najbolje zna i mlada streljačica iz Teslića koja će u ovoj disciplini braniti boje svoje zemlje. Kako kaže, poziv na OI je za nju velika čast.

"Oduševljena sam što sam pozvana na najveću sportsku smotru na svijetu. Izuzetno mi je drago što su moji uspjesi prepoznati i što ću na olimpijadi predstavljati Bosnu i Hercegovinu. To je za mene velika čast", rekla je za SportSport.ba bh. streljačica, Tatjana Đekanović.

Međutim, mladoj sportistkinji predstoje dva velika takmičenja čiji je nastup pod znakom pitanja, jer još uvijek nije riješen gorući problem.

"Pored oduševljena pozivom na OI u Rio, u jednu ruku sam i razočarana. Ne znam kako finansijski da pokrijemo pripreme u veoma kratkom roku, jer ovakav uspjeh nije prepoznat od strane nadležnih institucija. U naredna dva mjeseca trebalo bi da učestvujem na dva svjetska Kupa i dva međunarodna turnira, na koja vjerovatno neću moći otići zbog nedostatka novca. Ne znam šta mogu da očekujem s ovakvom podrškom, a pritisak sa očekivanjima se povećava", dodaje ona.

"Nadam se da će se naći neko ko će se sjetiti i nas koji predstavljamo bh. na predstojećim OI te im se unaprijed zahvaljujem", zaključuje mlada Tatjana Đekanović

Olimpijske igre u Riju održavaju se  od petog do 21. avgusta tekuće godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije