Elvis Mutapčić bori se za titulu VFC-a

Protiv Anthonyja Smitha

Elvis Mutapčić bori se za titulu VFC-a

Dž. Mrakić

Najbolji bosanskohercegovački MMA borac u srednjoj kategoriji Elvis Mutapčić imat će priliku boriti se za prvaka najjače američke MMA promocije, Victory Fighting Championshipa.

On i Anthony Smith 29. januara naredne godine sastat će se u glavnoj borbi večeri „Victory 47: Smith vs. Mutapčić“ eventa, a ovo će biti prvi, historijski, događaj VFC-a koji će se naći na Fight Pass-u UFC-a.

„Ovo će biti borba između dva najbolja srednjaša van UFC-a“, izjavio je Ryan Staddord, vlasnik i predsjednik VFC-a.

Mutapčićev protivnik, Amerikanac Anthony Smith (23-11-0), ima iskustvo borenja u UFC-u, Bellatoru i Strikeforceu, a u meč za titulu ući će sa šest uzastopnih pobjeda.

S druge strane, Elvis „The King“ Mutaplić (15-3-0) bivši je prvak MFC-a, u posljednjih osam borbi ostvario je sedam pobjeda, a posljednju borbu odradio je 19. juna ove godine protiv Seana Huffmana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.