Emšo osvajač četvrtog kola Carlsberg snooker lige BiH

Četvrto kolo igrano u Kiseljaku

Emšo osvajač četvrtog kola Carlsberg snooker lige BiH

Piše: A. Lendo Powered by:
Proteklog vikenda u Kiseljaku je odigrano četvrto kolo Carlsberg Snooker Lige Bosne i Hercegovine. 

Subota i nedelja je u Snooker Clubu Cue ball Kiseljak bila rezervisana za takmičare Carlsberg Snooker Lige BiH. Obzirom da samo prva dva mjesta na tabeli vode na završni Masters turnir, ovo kolo je bilo veoma važno za igrače Cue Ball kluba. Igrači su opravdali svoja očekivanja, a favoriti su pokazali dobru igru u odlučujućim mečevima.

Iznenađenje u ovom kolu priredio je Danijel Kristić koji je stigao do polufinala, pobijedivši favoriziranog Alojza Čondrića rezultatom 3:0.

Nedžad Emšo je još jednom pokazao da je jedan od najboljih u diviziji Kiseljak, osvojivši svoj drugi turnir u odigrana četiri kola, te je ovom pobjedom učvrstio drugu poziciju u ukupnom poretku, a to je ujedno i posljednje mjesto koje vodi na završni Masters turnir. Emšo je u finalu savladao Kristić Ivana koji je drugim mjestom u ovom kolu i teoretski osigurao nastup na Mastersu.

Ove godine Masters turnir Carlsberg Snooker lige BiH igraće se u maju u Tuzli i Kiseljaku. Naredno odnosno pretposljednje kolo Carlsberg Snooker Lige BiH u Kiseljaku se igra 25. i 26. marta ove godine.

Više info o Carlsberg Snooker Ligi BiH i o snookeru u BiH na oficijelnoj FB stranici Snooker Organizacija BiH te http://www.snooker.org.ba/