Englezi osvojili prva dva mjesta ispred 75.000 gledalaca

Englezi osvojili prva dva mjesta ispred 75.000 gledalaca

M. Skaka

Ovog vikenda u La Rochellu na francuskoj obali Atlantika održano je drugo takmičenje najboljih svjetskih skakača u vodu u okviru Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2015, koje je privuklo rekordni broj od 75.000 gledalaca. Aktuelni prvak, Britanac Gary Hunt, ostvario je drugu uzastopnu pobjedu ove sezone, a njegov zemljak Blake Aldridge bio je drugoplasirani.

Prije četvrte, finalne runde skokova sa 27,5 metara visoke platforme na tvrđavi Saint Nicolas, vodeći je bio Kolumbijac Orlando Duque, no boljim nastupom u posljednjem krugu Gary Hunt je izbio na čelo. Drugo mjesto je zauzeo još jedan Britanac, Blake Aldridge, koji je na ovom takmičenju izveo novi skok – uzvratni dvostruki salto sa pet vijaka – kojim je, sa koeficijentom težine od 6,3, od Hunta preuzeo vlasništvo nad najsloženijim skokom na svijetu.

„Ovo je sjajno, početak sezone kakav sam mogao priželjkivati. Publika je bila nevjerovatna, i pobjeda je došla kao trešnja na vrhu torte,“ izjavio je pobjednik Gary Hunt.

Pobjednički trojac je trenutno vodeći i u ukupnom poretku prvenstva: Hunt je prvi, Aldridge drugi, a Duque treći. Skakači nemaju mnogo vremena za odmor, jer naredno takmičenje u Teksasu slijedi za manje od dvije sedmice. 

A nakon Teksasa, do 15. augusta i prvog takmičenja najboljih svjetskih skakača u vodu sa ekstremnih visina na Starom mostu u Mostaru preostaće još dvije stanice.

Sve informacije i vijesti o Red Bull Cliff Diving Svjetskom prvenstvu možete pronaći na redbull.ba i oficijelnoj stranici takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.