Englezi tvrde: Joshua je odabrao novog rivala
Foto: EPA

Dillian Wyhte ponovo u ringu sa Joshuom

Englezi tvrde: Joshua je odabrao novog rivala

M. Šljivak

Šampion svijeta u teškoj kategoriji po verzijama IBF, WBA i IBO, Britanac Anthony Joshua, navodno je izabrao novog protivnika.

Iako ga klauzula u ugovoru vezuje za novi meč s Vladimirom Kličkom, postoji velika mogućnost da će se 41-godišnji Ukrajinac povući i da do revanša neće doći.

Joshua je zbog toga, kako navodi The Times, već odabrao novog rivala, a izbor je posve neočekivan. AJ želi novu borbu protiv Dilliana Whytea, čovjeka kojeg je pobijedio u decembru 2015. godine nokautom u sedmoj rundi.

Tada su na stolu bile titule WBC internacionalnog prvaka i titula prvaka Velike Britanije, koje su na kraju pripale Joshui.

Upravo je ovaj poraz jedini u karijeri za Whytea. On je ranije izrazio želju za borbu protiv Josepha Parkera, ali sigurno je da bi eventualni revanš protiv Joshue itekako prihvatio.

Anthony Joshua će, ako ne želi izgubiti IBF pojas, morati da prihvati i borbu protiv bugarskog boksera Kubrata Puleva, a u ringu ga žele Deontay Wilder, Tyson Fury, Joseph Parker, ali i mnogi drugi.

Sigurno da bi izbor Whytea razočarao i mnoge ljubitelje boksa, jer su svi očekivali još neku mega borbu, no još uvijek sve zavisi od Vladimira Klička.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi