English Open: O'Sullivan i Selby se rano oprostili

Danas mečevi četvrtfinala

English Open: O'Sullivan i Selby se rano oprostili

A. Beganović

Prije četiri dana u Manchesteru je počeo jedan od najznačajnijih snooker turnira, English Open, koji se igra za nagradni fond od 366.000 funti s tim da pobjedniku pripada 70.000 funti.

Na samom otvaranju bilo je nekoliko velikih iznenađenja, a svakako da treba izdvojiti rane poraze trenutno najboljeg svjetskog igrača Marka Selbyja i jednog od najboljih igrača svih vremena Ronnieja O'Sullivana.

Selby je poražen u 2. kolu i to od 103. igrača na svjetskoj listi Liama Highfielda koji je slavio rezultatom 4:3 po frameovima, dok je Ronnie poražen u 3. kolu od Chrisa Wakelina, inače 69. igrača na svijetu (4:3).

Na kraju treba dodati da su danas na rasporedu mečevi četvrtfinala, a sastaju se Barry Hawkins i Ricky Walden, John Higgins u Judd Trump, Liang Wenbo i Anthony Hamilton, te Chris Wakelin i Stuart Bingham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi