EP u karateu: Srebro za Bosnu i Hercegovinu

EP u karateu: Srebro za Bosnu i Hercegovinu

A. Beganović

Seniorska karate reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je srebrenu medalju u ekipnoj konkurenciji na 48. evropskom karate prvenstvu u Budimpešti, nakon što je u današnjem finalu poražena od reprezentacije Francuske.

Za Bosnu i Hercegovinu nastupili su: Alem Kupusović, Admir Zukan, Meris Muhović, Haris Škrijelj, Haris Sujković, Oliver Mandarić i Damir Zadro.

BiH je u kvalifikacijama pobijedila ekipe Poljske i Portugala sa po 3:0, zatim Crnu Goru sa 3:2, dok je meču za plasman u finale istim rezultatom savladala Sloveniju.

Vršilac dužnosti selektora karate reprezentacije BiH Miroslav Klepić kazao je Agenciji FENA da je BiH ostvarila veliki uspjeh, te da je podmlađenoj bh. selekciji za prvo mjesto i zlatnu medalju nedostajalo samo iskustvo.

"Nastupili smo s podmlađenom ekipom koja je imala veliku želju za konačnom pobjedom, ali finale je presudilo iskustvo Francuza koji su svjetski prvaci. Ukazali smo im previše respekta", izjavio je Klepić.

Bosanskohercegovačka karatistkinja Mirsada Suljkanović jučer je u pojedinačnoj kategoriji do 61 kg zauzela peto mjesto, a reprezentacija BiH prvenstvo Evrope okončala je na 14 mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.