EP za odbojkašice: Rusija zlatna, Srbija bronzana
FOTO: EPA

Ruskinje u finalu bolje od Holađanki

EP za odbojkašice: Rusija zlatna, Srbija bronzana

A. Beganović

Ženska odbojkaška reprezentacija Rusije osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

U finalnom susretu Ruskinje su nadigrale domaću selekciju Holandije, koja nije uspjela pružiti ozbiljniji otpor evropskim prvakinjama (25:14, 25:20, 25:20).

Ruskinje su tako odbranile titulu evropskih prvakinja  i stigle su do 19. zlata na smotrama najboljih selekcija Starog kontineta.

Bronaznu medalju osvojila je ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, koja je u borbi za 3. mjesto nadigrala Tursku. Srbija je slavila s maksimalnih 3:0 po setovima (25:19, 25:17, 25:18) i osim bronzane medalje osigurale je nastup i na Evropskom prvenstvu 2017. godine, koje će se održati u Azerbejdžanu i Gruziji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.