Eric Decker za 36 miliona dolara prešao u Jetse

Veliko pojačanje za klub iz New Yorka

Eric Decker za 36 miliona dolara prešao u Jetse

Drugog dana prelaznog roka u NFL-u New York Jetsi su u svoje redove doveli veliko pojačanje u vidu bivšeg člana Denver Broncosa Erica Deckera.

Dojučerašnji wide receiver Broncosa dogovorio je petogodišnji ugovor sa Jetsima vrijedan 36,2 miliona dolara od čega je 15 miliona dolara zagarantovane zarade.

"Veoma sam zahvalan Broncosima na četiri predivne godine provedene u njihovim redovima. Denver je jedna od najboljih sredina u ligi za svakog igrača".

"Denver mi nije pružio novi ugovor i morao sam okrenuti novu stranicu u svom životu. Denver će uvijek biti dio mene, ali od sada sam stanovnik New Yorka", istakao je 27-godišnji Decker.

Decker je u posljednje dvije sezone u dresu Broncosa imao preko 1.000 osvojenih yardi u svakoj, dok je prošle sezone ostvario rekord karijere sa 87 hvatanja za 1288 yardi. 

Mnogi smatraju da Decker tek sada treba da dokaže svoj kvalitet u Jetsima, jer mnoog je lakše bilo igrati u Broncosima kada je pored sebe imao najboljeg dodavača lige Paytona Manninga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.