Ermin Velagić zbog dopinga suspendovan na dvije godine

Ermin Velagić zbog dopinga suspendovan na dvije godine

Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine sprovela je kontrolu na državnom prvenstvu u kick boksu održanom u Bihaću i u uzorku kick boksera Ermina Velagića utvrdila prisustvo sredstva sa liste zabranjenih sredstava za 2014. godinu – efedrin. Ovom sportisti je izrečena mjera zabrane nastupa na svim takmičenjima u zemlji i inostranstvu u periodu od dvije godine.

Također, ukoliko sportista u narednih pet godina ponovi isto kršenje antidoping pravila, kaznit će se zabranom nastupa od pet godina na svim takmičenjima u zemlji i inostranstvu bez prava na žalbu. Navedenom sportisti također je izrečena mjera poništavanja ostvarenog rezultata na državnom prvenstvu i oduzimanje medalje. Treneru Ermina Velagića izrečena je opomena.

Do sada je Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine evidentirala 8 slučajeva kršenja antidoping pravila: Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine nastavit će beskompromisnu borbu protiv dopinga u sportu u cilju zaštite zdravlja i edukacije sportista, sprječavanju prevara u sportu kao i ispunjavanju obaveza Bosne i Hercegovine iz međunarodnih konvencija i Svjetskog antidoping kodeksa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije