EYOF 2017. u Erzurumu, u Sarajevu i Istočnom Sarajevu 2019.

Zvanično potvrđena zamjena grada domaćina

EYOF 2017. u Erzurumu, u Sarajevu i Istočnom Sarajevu 2019.

E. Čaušević
Teme:

Na 44. sjednici Generalne skupštine Evropskog olimpijskog komiteta, koja se održava u Pragu (Češka), zvanično je potvrđena zamjena domaćina Evropskog omladinskog olimpijskog festivala 2017. koji će se održati u gradu Erzurumu u Turskoj, dok će gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo biti domaćini EYOF-a 2019. godine.

Velikim naporima sportske diplomatije Olimpijskog komiteta BiH predvođenim predsjednikom Marijanom Kvesićem, podpredsjednicima prof.dr Izetom Rađom i Sinišom Kisićem kao i generalnim skeretarom Saidom Fazlagićem, postignut je uspjeh u zamjeni domaćina, te je ovim pružena nova šansa gradovima Sarajevo i Istočno Sarajevo 

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je iskazalo čvrstu podršku i pismeno potvrdilo specijalno pokroviteljstvo Evropskog omladinskog olimpijskog festivala 2019, a Vijeće ministara BiH je na jučerašnjoj sjednici jednoglasno zaključilo da podržava Olimpijski festival što znači da će Olimpijski plamen ipak goriti u Sarajevu i Istočnom Sarajevu 2019. godine.

Amandman na "Ugovor o Gradovima domaćinima" su potpisali predsjednik OK BiH Marijan Kvesić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva  Nenad Samardžija, zamjenik gradonačelnika Sarajeva, Ranko Čović, budući da je gradonačelnik Ivo Komšić opravdano odsutan zbog službenog boravka u Dejtonu.

Bez obzira na dodatno vrijeme koje su Gradovi domaćini dobili zamjenom termina, sa organizacijom i obezbjeđivanjem sredstava za Evropski omladinski olimpijski festival "EYOF Sarajevo/Istično Sarajevo 2019" se mora početi odmah kako bismo opravdali povjerenje Evropskog olimpijskog komiteta, te pokazali da je Olimpijski duh još uvijek prisutan u Bosni i Hercegovini..

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.