Falconsi još uvijek bez poraza

Atlanta na omjeru 8:0

Falconsi još uvijek bez poraza

M. Maksimović

Nakon devet sedmica jedina neporažena ekipa regularnog dijela sezone u NFL-u su Atlanta Falconsi. Chicago i Houston imaju za sada po jedan poraz, Baltimore i San Francisco po dva. Jacksonville i Kansas su dvije najlošije ekipe lige, oba sastava su na omjeru 1-7.

Atlanta Falconsi su osmu pobjedu u isto toliko mečeva ostvarili protiv Dallas Cowboysa 19:13. Duel u Georgia Domeu je odlučen u posljednjoj četvrtini.Već na početku je Michael Turner ostvario TD probijanje za 13:6, a posao je završio kicker Matt Bryant.Posebno je bio važan njegov čevrti field goal 17 sekundi za slavlje Falconsa.

 

Chicago Bearsi su u gostima uništili Tennessee Titanse, završilo je 20:51.Samo u prvoj četvrtini su gosti postigli četiri TD-a.Jay Cutler je imao 3 TD dodavanja, osvojio je 229 yardi, njemu su pomagali Running Back Matt Forte sa osvojene 103 yarde i Brandon Marshall Wide Receiver sa 122 yarde i tri TD-a.

 

Siguran na svom terenu je bio i Houston.U trećoj četvrtini je Arian Foster prošao u endzoneu gostiju, dok je Matt Schaub pronašao na početku četvrte, Garrett Graham za pobjedu 21:9.

 

Nakon tri četvrtine utakmice na MetLife Stadiumu, navijači Steelersa nisu mogli biti mirni, NY Giantsi su vodili 20:10, ali se gosti nisu predavali.Ben Roethlisberger je pasom dugim 51 yardu pronašao Mikea Wallacea, a pobjedu Pittsburghu je osigurao Isaac Redman četiri minute prije kraja.Ben Roethlisberger je utakmicu zaključio sa 216 yardi, dva TD-a i jednim presječenim dodavanjem.

 

Rezultati devetog vikenda:

Green Bay Packers - Arizona Cardinals 31:17

Houston Texans - Buffalo Bills 21:9

Indianapolis Colts - Miami Dolphins 23:20

Seattle Seahawks - Minnesota Vikings 30:20

New York Giants - Pittsburgh Steelers 20:24

Atlanta Falcons - Dallas Cowboys 19:13

Cincinnati Bengals - Denver Broncos 23:31

Cleveland Browns - Baltimore Ravens 15:25

Indianapolis Colts - Miami Dolphins 23:20

Jacksonville Jaguars - Detroit Lions 14:31

Tennessee Titans - Chicago Bears 20:51

Washington Redskins - Carolina Panthers 13:21

Oakland Raiders - Tampa Bay Buccaneers 32:42

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.