Falconsi u play offu
Ovako je izgledalo u Seattleu

Kolo prije kraja regularnog dijela

Falconsi u play offu

M. Maksimović

Do kraja regularnog dijela sezone u NFL ostalo je tek jedno kolo, sedam ekipa je izborilo nastup u play offu. U derbiju kola Tennessee je bio bolji od Pittsburgha 31:14.

U AFC konferenciji to su Pittsburgh Steelersi, Tennessee Titansi odnosno Indianapolis Coltsi, dok su
u NFC konferenciji '' unutra'' aktuelni prvaci New York Giantsi, Carolina Panthersi, Atlanta Falconsi odnosno Arizona Cardinalsi.

Derbi susret ovog kola su igrali Tennessee Titansi i Pittsburgh Steelersi, a u igri je bilo prvo mjesto u AFC konferenciji koje u play offu donosi prednost domaćeg terena. Steelersi su držali utakmicu tri četvrtine u egalu iako je odbrana Titansi uništavala Bena Roethlisbergera.

U posljednjoj dionici LenDale White je utrčao u end zonu za TD a drugi je stigao nakon presječenog dodavanja Roethlisbergera, Michael Griffin je pretrčao 83 yarde, Tennessee Titansi su slavili 31:14.
Ben Roethlisberger je osvojio 331 yardu, imao je dva TD dodavanja, ali je imao i dva interceptiona. QB Titansa Kerry Collins je osvojio 216 yardi, te je imao jedno TD dodavanje, ali su po jedan TD dodali Chris Johnson, LenDale White i Michael Griffin.

NY Jetsi su za play off trebali pobjedu protiv slabih Seattle Seahawksa, ali je nisu ostvarili iako su to svi očekivali jer su Seahawksa do ovog duela imali tri pobjede na svom kontu. Pobjednika u ovom susretu je odlučio jedan TD, onaj Johna Carlsona u drugoj četvrtini, Bret Favre je bio loš sa dva interceptiona. Inače navijači Seattlea su se zabavljali grudvanjem, gađenjem igrača NY Jetsa, a na kraju su se oprostili od legendarnog trenera Mikea Holmgrena koji napušta Seattle na kraju sezone.

Atlanta Falconsi su na iznenađenje svih u play offu. Svoje mjesto Falconsi su rezervisali pobjedom u gostima protiv Minesote 24:17. Mladi QB Falconsa Matt Ryan je osvojio 134 yarde uz jedan TD.

New York Giantsi su pred domaćom publikom pobijedili Carolina Pantherse i osvojili prvo mjesto u NFC konferenciji. Giantsi su slavili 34:28 nakon produžetka, RB Brandon Jacobs je odigrao sjajnu utakmicu, ostvario je tri TD, od čega su dva odlučila  pobjednika. Prvi je bio za produžetke 3:48 prije kraja, a drugi u produžetku.

Rezultati 16. kola:
Tennessee Titans - Pittsburgh Steelers 31:14
NY Giants - Carolina Panthers 34:28
Seattle Seahawks - NY Jets 13:3
Cleveland Brows - Cincinnati Bengals 0:14
Detroit Lions - New Orleans Saints 7:42
New England Patriots - Arizona Cardinals 47:7
St. Louis Rams - San Francisco 16:17
Kansas City Chiefs - Miami Dolphins 31:38
Tampa Bay Buccaneers - San Diego Chargers 24:41
Oakland Raiders - Houston Texans 27:16
Minnesota Vikings - Atlanta Falcons 17:24
Washington Redskins - Philadelphia Eagles 10:3
Cleveland Brows - Cincinnati Bengals 0:14
Dallas Cowboys - Baltimore Ravens (subota) 24:33
Jacksonville Jaguars - Indianapolis Colts (četvrtak) 31:24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.