Falconsi u zadnjim trenucima, Patriotsi bez problema

Polufinala konferencija

Falconsi u zadnjim trenucima, Patriotsi bez problema

M. Maksimović

Nakon odigranih utakmica u nedelju, kompletirani su parovi finala konferencija.U NFC konferenciji igrat će Atlanta i San Francisco, u AFC, New England dočekuje Baltimore. 

Patriotsi su još jednom pokazali koliko su jaka ekipa, na svom terenu su nadigrali Houston Texanse 41:28.Do poluvremena su gosti bili tu, držali su korak, međutim u nastavku su stvari stigle došle na svoje mjesto. Stevan Ridley je odradio polaganje, Brady dva TD dodavanja za Brandona Lloyda i Shanea Verrena i velikih 38:13 13 minuta prije kraja utakmice.

 

Gosti su uspjeli postići dva polaganja sa jednim pretvaranjem za dva poena ali to je bilo sve.Tom Brady je utakmicu zaključio sa 344 yarda i 3 TD-a, Matt Schaub je osvojio 343, imao je dva polaganja i jedno presječeno dodavanje. 

 

U Georgia Domu je bilo neizvjesno do samog kraja.Iako tako nije izgledalo nakon prvog dijela  i vodstva Falconsa 20:0. Gosti se nisu predavali, Russell Wilson je prvo smanjio na 27:14, Zach Miller na 27:21, a onda se Marshawn Lynch probio do zadnjeg polja Falconsa za veliki preokret i vodstvo gostiju 28:27.

 

Matt Ryan je uspio povezati dva dodavanja, osiguravši svom imenjaku kickeru Bryantu da odvede Falconse u finale konferencije.Matt Bryant ne pogađa, ali na sreću njega, njegove ekipe i navijača, sudije su već ranije označile prekid za time out, pa je Bryant iz drugo pokušaja sa 49 yardi poentirao za 30:28 pobjedu Atlante.

 

NFC:

Atlanta Falcons - Seattle Seahawksi 30:28 

 

AFC:

New England Patriots - Houston Texans 41:28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.