Fantastični Selby odbranio titulu
Foto: Screenshot

Finale Svjetskog prvenstva u snookeru

Fantastični Selby odbranio titulu

Mark Selby je u finalu Svjetskog prvenstva u snookeru uspio savladati Johna Higginsa sa 18:15 i na taj način odbraniti titulu najboljeg na svijetu.

Za Selbyja je ovo treća titula nakon što je do ovog naslova stizao i 2014. i 2016. godine.

Selby je u finalu imao veliki deficit, gubio je Britanac u jednom momentu i sa 10:4 u frejmovima, da bi danas u nastavak partije ušao pri rezultatu 10:7 za Higginsa, ali je potom u nastavku dominirao i potpuno razbio Higginsa.

Veliko finale je imao i svojih kontroverznih momenata, pa je tako tokom 31. frejma, sudija odlučio da Selby nije pogodio crnu kuglu iako se on sa tim nije mogao složiti.

"Još uvijek ne mogu da vjerujem. Od 10:4 do 10:7 stići jučer. Poptuno me nadigrao, ali danas sam se vratio svježiji i sve je bilo puno bolje", izjavio je nakon velike pobjede Selby.

"Kada sam gubio 10:4 sve sam promašivao, i ništa mi više nije preostalo. Rekao sam sebi da se moram sabrati. Ako izgubim, izgubiću boreći se."

Velihe čestitke Johnu, on je odličan momak i jedan od najboljih svih vremena. Sjajno je sa njim igrati u još jednom finalu. Imati tri titule Svjetskog prvaka je nevjerovatno, a biti jedan od samo četiri igrača koji su odbranili titulu je nešto o čemu sam samo mogao sanjati", dodao je Selby.

Nakon završetka finalnog duela Higgins je imao samo riječi hvale na račun šampiona.

"Mark je kao granit, jednostavno granit. U drugoj sesiji sam imao svoje šanse, promašio sam rozu, a mogao sam povesti sa 9:3. To je bio veliki frejm. Mark se uspio održati pod velikim pritiskom. On je šampion", rekao je Higgins.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi