Fantomi u Poljskoj brane titulu sa EP-a

Sjedeća odbojka

Fantomi u Poljskoj brane titulu sa EP-a

E. Škorić

Odbojkaški klub invalida (OKI) ''Fantomi'' iz Sarajeva od 14. do 18. juna učestvuje na Euro Cupu u poljskom Elblagu gdje će branit prošlogodišnju titulu evropskih prvaka u sjedećoj odbojci.

OKI ''Fantomi'' su 29. maja osvojili međunarodni turnir ''Sarajevo Open 2011.'' savladavši u finalu selekciju Rusije s 3:0 u setovima i time dokazali da su još pretendenti za evropski i svjetski vrh.

Trener ekipe Šefko Nuhanović je rekao na današnjoj konferenciji za medije da u Poljskoj očekuje opet finale između ''Fantoma'' i gradskih rivala ''Spida'', koji su već šest godina zaredom finalisti najjačeg evropskog takmičenja u sjedećoj odbojci.

Odbojkaši sarajevskog ''Spida'' jučer su savladali ''Fantome'' s 3:0 i dva kola prije kraja Premijer lige osigurali naslov prvaka BiH u sjedećoj odbojci. Obje ekipe će predstavljati BiH u Poljskoj, a Nuhanović smatra da je najvjerovatniji ishod prvenstva finale između dvije sarajevske ekipe.

''Nevjerovatno je da se dvije ekipe iz istog grada šest puta sretnu u finalu nekog takmičenja. Prvu utakmicu igramo protiv domaćina turnira ''Ataka'' iz Elblaga, dok su u A-grupi još Bayer iz Leverkuzena i Zagreb'', saopćio je Nuhanović.

Kapiten ekipe Adnan Manko smatra da će jučerašnji poraz od ''Spida'' ostaviti trag na ''Fantomima'', ali da je mladim igračima potrebno što više takvih utakmica da bi bili spremni za velika takmičenja kao što je Euro Cup, a posebno za novi susret protiv ''Spida''.
''Čestitam Spidu na osvajanju prvenstva BiH. Nadajmo se da je jučerašnji poraz došao u pravi čas  da bismo se osvijestili i pripremili za naredne utakmice. Očekujem novo finale protiv gradskih rivala'', istakao je Manko.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.