Faris Vučkić do postolja u stilu Ronniea O'Sullivana

Faris Vučkić do postolja u stilu Ronniea O'Sullivana

Proteklog vikenda u Union Jack klubu u Sarajevu odigrano je IV kolo Carlsberg Snooker lige BiH. 

Zanimljivi i neizvjesni mečevi obilježili su i ovo pretposljednje kolo Lige. Svi igrači grčevito se bore da zauzmu svoje mjesto u završnom Mastersu za prvaka države u koje će se plasirati 16 najboljih od ukupno 128 igrača za prestižnu titulu najboljeg u državi.

U ovom kolu aktuelni državni prvak i vlasnik prve 147-ice u regiji Mario Željo Milošević i vlasnik navećeg breaka u državi Faris Vučkić i matematički su osigurali svoje učešće u borbi za najboljeg. 

U predstojeća dva kola Carlsberg Snooker lige BiH saznaćemo imena još dvojice koji će se priključiti Miloševiću i Vučkiću u završnom Mastersu. Za sada, rovovska borba vodi se između Adela Kalabušića, Rijada Šišića, Šaković Adija te Severina Miloševića, Adnana Zilića te na kraju Muamera Mališevića.

Raspon bodova između ove šestorice igrača je samo 150 tako da naredna dva kola mogu znatno promijeniti situaciju u šestorci.

Četvrto kolo obilježilo je sigurno iznenađujuće ispadanje Maka Čengića u prvom kolu protiv sjajnog Emira Haskaja. Također smo se nadali zanimljivom meču između Rijada Šišića i Marija Želje Miloševića, jer nam je proteklo kolo Lige ukazivalo na to, međutim Šišić ipak ponovo gubi od Miloševića iako je svoju igračku formu doveo na vrhunac. Iscrpni treninzi te prevelika očekivanja nekad znaju stvoriti pritisak i igrača odvesti u pogrešnom smijeru što je bio slučaj u Šišićevom primjeru. 

Standardno dobru igru prikazuje Adi Šaković koji tek u polufinalu biva poražen od strane aktuelnog državnog prvaka. U istom dijelu takmičenja, svoju borbu okončava i Adnan Zilić koji je pobjedivši Mališevića u četvrtfinalu obezbijedio prolazak u polufinalni meč gdje ga je dočekao izvanredno raspoloženi Vučkić.

Finalni meč između dvojice rivala već treći put obilježava kolo Carlsberg Snooker lige BiH u Sarajevu. Zagarantovano uživanje kako u klubu tako i hiljadama gledalaca preko socijalnih mreža priredili su i ovaj put. Prvi frame ide u korist Miloševića nakon breaka od 52 poena no bez većih poteškoća u svoju korist Vučkić rješava naredna dva framea te prelazi u vodstvo od 2:1. I u četvrtom frameu sjajnom igrom Vučkić stvara znatnu prednost ali Milošević jakom defanzivom te još jačom ofanzivnom igrom u momentu kada su ostale samo još boje na stolu uspjeva da se približi na samo dvije kugle razlike. Kada su svi mislili da je Milošević odigrao izvrstan odbrambeni udarac Vučkić u stilu velikana ove igre Ronniea O'Sullivana odigrava udarac o kojem će se još dugo pričati, roza kugla na double ide u srednju rupu a bijela se perfektno pozicionira za tešku crnu uz martinelu – za frame i meč - koju Vučkić trivijalno ubacuje te postaje osvajač IV kola Carlsberg Snooker lige BiH u Sarajevu.

Mnogo dešavanja očekuje nas i ovaj vikend naročito za ljubitelje snookera u Tuzli gdje će se Liga igrati u sva tri kluba Click, Billy Blues i BKC, a sveukupno na četiri stola. Ništa manje interesantno neće biti ni u Bugojnu gdje će se u klubu Desetka na tri snooker stola boriti njih 16 u nedjelju 19.03. od 9:00h. Pozivamo sve ljubitelje snookera da ovaj vikend posjete klubove u Tuzli i Bugojnu i uz izvrsnu atmosferu uživaju u mečevima Carslberg Snooker lige BiH.

Više info o Carlsberg Snooker Ligi BiH i o snookeru u BiH na oficijelnoj FB stranici Snooker Organizacija BiH, FB stranicama klubova Organizacije te http://www.snooker.org.ba/

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi