Favoriti bez problema na startu turnira

Zagrijavanje za najbolje

Favoriti bez problema na startu turnira

Početak Evropskog prvenstva u vaterpolo prolazi prema očekivanju. Do sigurnih, startnih pobjeda stigle se selekcije Rumunije, Crne Gore i Italije u grupi A, odnosno Hrvatske i Srbije u grupi B.

Na krilima Cosmina Radua i Tiberiua Negrena (po tri gola), Rumunija je savladala Gruziju 11:6. Gruzijci su predvođeni nekolicinom naturalizovanih igrača držali priključak do sredine treće dionice, ali je utakmica prelomljena kada su Rumuni poveli 8:5.

Grci nisu imali šanse protiv Crne Gore. Do kraja prvog dijela, Crna Gora je povela 5:2, na otvaranju treće nakon gola Ivovića i 6:2 i tu je sve bilo jasno. Ivović je za tri gola potrošio šest lopti, Crnogorci su samo jednom realizovali čovjeka više u bazenu (1/9). U posljednjem susretu grupe A, Italija je nadigrala Rusiju 13:6. Prvo ime utakmice je bio Alex Giorgetti sa četiri gola. 

Lakše treninge u grupi B odradili su vaterpolisti Hrvatske i Srbije. Pavić je imao 8 odbrana, trojka Joković, Muslim, Bušlje je dodala po dva gola za slavlje Hrvatske 10:5. Njemačkoj nije pomogao niti dosta dobri Schenkel (9 obrana). Srbija je ostavila Francusku na -11. Slobodan Nikić je uz 80 posto realizacije upisao četri gola na svoj konto (4/5).

Grupa A:

Rumunija - Gruzija 11:6 

Crna Gora - Grčka 11:6

Italija - Rusija 13:6 

Grupa B:

Hrvatska - Njemačka 10:5

Srbija - Francuska 16:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije