Favoriti po planu

Svjetska liga u vaterpolu

Favoriti po planu

Vaterpolo selekcije Crne Gore, Srbije i Hrvatske ostvarili su sigurne pobjede na startu završnog turnira Svjetske lige koji se održava u Podgorici.

Crna Gora, domaćin takmičenja, je u Grupi B deklasirala Južnu Afriku sa 18:5, dok je Hrvatska u finišu slomila otpor Australije.

Nakon 4:4 poslije dvije četvrtine popularne «barakude» su dodale gas u zadnja dva perioda za konačnih 9:6. 

Slična konstatacija vrijedi i za meč Srbije i Japana. «Plavi delfini» su slavili sa 12:6 (4:2, 0:2, 3:2 i 5:0), a u derbiju Grupe A je SAD bez mnogo muke izašao na kraj sa Italijom (10:6).

U drugom kolu u derbiju kola (Grupa B) sastaće se Crna Gora i Hrvatska.

Treba kazati da je prije prve utakmice domaćina zvanično otvoren turnir, tako što je kapiten crnogorske reprezentacije Nikola Janović dao loptu premijeru Mili Đukanoviću, koji je ubacio u bazen, a onda je počeo vatromet.

Rezultati
Grupa A: Srbija - Japan 12:6, SAD - Italija 10:6;

Grupa B: Australija - Hrvatska 6:9, Crna Gora - Južna Afrika 18:5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.