Favre presudio svojim Packersima
Brett Favre slavi prvu pobjedu na svom nekadašnjem stadionu

NFL 8.kolo

Favre presudio svojim Packersima

Iza nas je osmi vikend NFL-a, a nakon osam kola samo dvije momčadi su još neporažene. To su Indianapolis i New Orleans koji svoju utakmicu igra večeras protiv jake Atlante.

Ovog vikenda je bilo nekoliko spektakularnih utakmica. Ipak, najviše pažnje privukla su dva mitska derbija između Packersa i Vikingsa, te Eaglesa i Giantsa, ali nije bilo nezanimljivo ni na ostalim stadionima, koji su naravno i ovaj put bili ispunjeni do posljednjeg mjesta.

Brett Favre je prvi put u karijeri igrao u Green Bayu u dresu protivničkog tima. Bila mu je ovo druga utakmica protiv svojih nekadašnjih suigrača, ali prvu je igrao u Minnesoti. Brett je odigrao sjajnu utakmicu. Podijelio je četiri touchdown dodavanja za pobjedu Minnesote 38:26, a odličan je bio na drugoj strani Aaron Rodgers sa tri touchdown dodavanja.



Carolina je slavila u Arizoni sa 34:21, a konačno je dobru utakmicu odigrao dugo prozivani Jake Delhome. Delhome je bacio pas s 50 yardi u ruke Steveu Smithu, ali je ipak pobjednika odlučila nešto slabija izvedba Kurta Warnera s druge strane koji je i pored tri touchdown dodavanja izgubio mnogo lopti.

San Diego je bio bolji od Oaklanda rezultatom 24:16, a najbolji igrač utakmice bio je LaDainian Tomlinson koji je imao 2 touchdown polaganja, a Oakland su njegove stare mušterije. Njima je Tomlinson u dosadašnjoj karijeri već postigao 25 touchdownova.

Promjena startnog QB donijela je pozitivan rezultat Tennessee Titansima koji su predvođeni Vinceom Youngom stigli do prve ovosezonske pobjede. Young je protiv Jaguarsa bacao 15/18 i imao je jedno touchdown dodavanje. Titansi su na kraju slavili sa 30:13.

Kyle Orton je prvi put ove sezone ostao bez touchdown dodavanja i Denver je izgubio prvu utakmicu ove sezone. Baltimore je predvođen Joeom Flaccom bio prejak za Broncose koji su poraženi sa 30:7. Flacco je imao 20/25 uspješnih dodavanja i imao je jedno touchdown dodavanje.



Derbi ovog vikenda su odigrali Philadelphia i NY Giantsi a slavili su domaći igrači sa 40:17. Bila je ovo prva pobjeda jednog domaćeg tima u duelima ove dvije momčadi nakon pet utakmica. Junak utakmice bio je DeSean Jackson koji je pretrčao 54 yarde za touchdown čime je postao tek drugi igrač u historiji NFL-a sa šest touchdownova postignutih preko 50 yardi u prvih sedam kola lige.

Još jedna zanimljivost vezana je za rezultat ove utakmice. Naime, prvi put nakon pedeset godina Eaglesi su dali Giantsima 40 poena, što je rezultat loše forme tima iz New Yorka kojem je ovo bio treći poraz u nizu. Donovan McNabb je ponovo odigrao odličnu utakmicu. QB Eaglesa podijelio je tri touchdowna, dok je njegov kolega na drugoj strani Eli Manning imao jedan.



Uprkos tome što Payton Manning nije imao ni jedno touchdown dodavanje Indianapolis je slavio nad San Franciscom rezultatom 18:14 i ostao uz New Orleans jedina momčad sa svim pobjedama u dosadašnjem dijelu sezone. Bila je ovo šesnaesta pobjeda u nizu Coltsa, ako računamo i one iz prošle sezone, naravno samo regularni dio sezone.



Rezultati:

Green Bay – Minnesota 26:38
Arizona – Carolina 21:34
San Diego – Oakland 24:16
Tennessee – Jacksonville 30:13
Baltimore – Denver 30:7
Philadelphia – NY Giants 40:17
NY Jets – Miami 25:30
Inianapolis – San Francisco 18:14
Detroit – St.Louis 10:17
Dallas – Seattle 38:17
Chicago – Cleveland 30:6
Buffalo – Houston 10:31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije