Favre ruši sve rekorde pred sobom
Brett Favre je odigrao još jednu u nizu sjajnih utakmica

NFL 5. kolo

Favre ruši sve rekorde pred sobom

Odigran je i peti vikend NFL-a, a nakon pet kola četiri ekipe još uvijek su neporažene. To su Minnesota, NY Giants, Denver i Indianapolis.

Denver Broncosi igraju suprotno svim očekivanjima. Cijela američka javnosti ismijavala se nad njihovim potezom kada su napravili trade poslavši svog prvog quarterbacka Jaya Cutlera u Chicago u zamjenu za tek solidnog Kylea Ortona, ali Orton se zasad pokazao kao odličan igrač.

Broncosi su sinoć upisali svoju petu pobjedu na domaćem terenu protiv New England Patriotsa koje su svi bili proglasili za prve favorite za naslov prvaka. Patriotsi su Denver napustili pognute glave izgubivši rezultatom 20:17. Iako su prvu četvrtinu imali prednost od 10:0, nisu uspjeli da izdrže do kraja. Orton je imao 35/48 uspješnih dodavanja za 330 osvojenih yardi, dva touchdown dodavanja i jedno presjecanje, dok je s druge strane Tom Brady imao 19/33 dodavanja i dva touchdown dodavanja.



NY Giantsi su upisali i petu pobjedu ove sezone, a nova žrtva bili su Oakland Raidersi koji su New York napustili pognutih glava izgubivši sa 44:7. Ovo je treći put u historiji da Giantsi sezonu otvore sa skorom 5-0. Dva prethodna puta su to učinili 1941. i 1990. godine. Eli Manning je počeo kao starter u svojoj 83. utakmici u nizu odigravši perfektno prvo poluvrijeme u kojem je zabilježio 8/10 uspješnih dodavanja za 173 yarde i dva touchdowna.



Indianapolis Coltsi igraju fantastično. Još jedna momčad koja ima skor 5-0, ovaj put se prošetala kroz Tennessee gdje je razbila domaće Titanse sa 31:9. Još jedna briljantna partija Paytona Manninga. Payton je odigrao 36/44 dodavanja za 309 yardi, imao tri touchdown dodavanja i jedan interception.



Već pomalo postaje dosadno pisati o podvizima Bretta Favrea koji bez obzira što ima 40 godina na leđima igra sjajno. Favre je odveo Minnesotu do pete pobjede u gostima kod St.Louis Ramsa rezultatom 38:10. Iako je Favre igrao odlično tokom čitave svoje karijere, nikad se nije desilo da njegova momčad napravi start od 5-0. Vikingsima je ovo najbolji start sezone nakon 6-0 koji su ostvarili prije šest godina. Favre je imao jedno touchdown dodavanje.



Najubjedljiviju pobjedu ostvarili su Seattle Seahawksi koji su sa 41:0 pregazili Jacksonville Jaguarse. Matt Hasselbeck je odigrao sjajan meč u kojem je ostvario četiri touchdown dodavanja. Pobjeda od 41:0 je treća najveće pobjeda Seattlea u klupskoj historiji.

Rezultati 5.kola:

Tennessee – Indianapolis 9:31
Denver – New England 20:17
Arizona – Houston 28:21
Seattle – Jacksonville 41:0
San Francisco – Atlanta 10:45
Baltimore – Cinncinati 14:17
Carolina – Washington 20:17
Philadelphia – Tampa Bay 33:14
NY Giants – Oakland 44:7
St.Louis – Minnesota 10:38
Kansas – Dallas 20:26
Detroit – Pittsburgh 20:28
Buffalo – Cleveland 3:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.