Favre skinuo i Packerse
Bret Favre

Legendarni QB na drugoj strani

Favre skinuo i Packerse

M. Maksimović

Legendarni quarterback, još uvijek aktivni Brett Favre se pobrinuo za novi rekord. U velikom derbiju NFC, Minesota Vikingsi su savladali Green Bay Packerse 30:23. Ovom pobjedom, quarterback Vikingsa je postao prvi u NFL koji je kroz svoju karijeru slavio barem jednom protiv svih ekipa, ukupno 32.

Favre ima 39 godina, a u NFL je stigao 1991.godine kao 33 pick druge runde drafta sa Univerziteta Southern Mississippi. U ovih 19 godina igrao je za Atlanta Falconse, Green Bay Packerse, NY Jetse, a najdublji je trag ostavio u Packersima čiji je dres nosio 16 godina.U tom periodu je ikona NFL-a, ali i najomraženija osoba upravo u Minesoti.

Favre je naslov prvaka osvojio 2000.godine, dva puta je osvojio NFC diviziju, pet puta je biran za najboljeg igrača NFC-a. Ovaj put je se u zatvorenom Metrodomeu našao na drugoj strani i opet će se naći ali na Lambeau Fieldu 1.novembra. U četvrtom kolu  Vikingsi slavili 30:23, Favre je osvojio 271 yardu, upotpunio 24 od 31 dodavanja te je zabio tri TD-a.
'' Malo je izgledalo čudno, nikada nisam bio ranije u ovakvoj situaciji'' priznao je nakon utakmice Favre

Nakon ove utakmice Minesota se izjednačila sa New Orleansom, New York Giantsima, Denverom i Indianpolisom.Minesota Vikings - Green Bay Packers

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.