FaZe neočekivano ispao, Immortalsi izbacili Fnatic
Foto: DreamHack/flickr

DreamHack Malmo

FaZe neočekivano ispao, Immortalsi izbacili Fnatic

S. Bošković

Završena je grupna faza DreamHack Malmo turnira u CS:GO. 

Drugi dan je otvoren mečom između SK Gaminga i Cloud9, a SK je očekivano slavio rezultatom 2:0. Na mapi Train C9 je pružio dobar otpor, no poražen je rezultatom 16:13, dok je na mapi Cobblestone SK pokazao zašto je jedan od najboljih timova na svijetu i upisao pobjedu od 16:9. 

Ruski tim Natus Vincere je identičnim rezultatom slavio protiv Renegadesa. Na mapi Cobblestone Na'Vi je slavio s 16:11, a identičan rezultat je bio i na mapi Train. 

Meč dana bio je onaj između FaZe Clana i Gambita. Evropski super tim je poražen rezultatom 2:1 od aktualnog Major osvajača. Na mapi Mirage FaZe predvođen Nikolom "NiKo" Kovačem je slavio s 16:11. No, onda je kazahstanska organizacija pokazala zašto ima jedan od najboljih CS:GO timova na svijetu. Na mapi Train su razbili FaZe s rezultatom 16:8, dok je mapa Nuke bila nešto uzbudljivija, no bolje se snašao Gambit i upisao pobjedu od 16:13. 

Za drugo iznenađenje dana pobrinula se ekipa Immortals koja je s 2:0 bila bolja od domaće ekipe Fnatic. 

Na mapi Cache Fnatic je mnogo bolje otvorio meč, te je na poluvremenu imao prednost od 9:6, no u nastavku Immortalsi su slavili s 10:1 i uzeli prvu partiju. Naredna mapa bila je Train gdje je ekipa Immortalsa upisala pobjedu od 16:8.

Danas su na rasporedu play-off mečevi, a sastaju se: 

North - Immortals

Astralis - Gambit 

NiP - Na'Vi

G2 - SK Gaming

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti