"Fedor bi se trebao boriti protiv Stojnića"

Navijač želi Stojnića protiv Fedora

"Fedor bi se trebao boriti protiv Stojnića"

Dž. Mrakić

Legenda MMA sporta Fedor Emelianenko nakon više od tri i po godine odsustva najavio je povratak u oktagon.

The Last Emperor (34-4-0) potpisao je ugovor sa japanskom borilačkom promocijom bivšeg šefa Pridea Nobuyukija Sakakibare, a prvu borbu nakon 2012. godine odradit će za Novu godinu.

U posljednje vrijeme intenzivno se špekuliše o potencijalnom protivniku bivšeg No. 1 pound-for-pound liste, a jedno od imena koje se dovodi u vezu s Fedorovim povratkom je i bosanskohercegovački MMA borac Denis Stojnić (12-3-0).

Na forumu Sherdoga svako malo nagađaju ko bi mogao obilježiti povratak legende u MMA, a jedan od korisnika istakao je kako smatra da bi se Denis Stojnić mogao suprotstaviti Emelianenku u oktagonu.

 "Ne mogu zamisliti da će njegova prva borba od povratka biti pretjerano teška. Nagađam da bi neko poput Denisa Stojnića mogao biti opcija“, napisao je jedan forumaš na temi „Protiv koga će se Fedor boriti za Novu godinu?“

Inače, na forumu je u anketi ponuđeno 10 opcija za koje se može glasati, a najviše posjetilaca smatra da će naredni protivnik najboljeg ruskog borca svih vremena biti Randy Couture (19-11-0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.