Felix Sturm je zasluženo poražen od Chudinova

Peti poraz u karijeri

Felix Sturm je zasluženo poražen od Chudinova

M. Šljivak

Njemački bokser bh. korijena Felix Sturm (Adnan Ćatić) poražen je u subotu od ruskog borca Fedora Chudinova.

Iako se na početku borbe činilo kako će Ćatić doći do sigurne pobjede, na kraju je Rus slavio pobjedu podijeljenom odlukom sudija.

Publika je ovakav razvoj događaja ispratila zvižducima. Međutim, kada se sagleda kompletna borba Chudinov je zasluženo osvojio WBA naslov. Zadao je mnogo više čistih udaraca. Jače je tukao i bez sumnje je dobio borbu.

Dominirao je potpuno od devete runde. Sturm je jedva stajao na nogama, bio je u nokdaunu, pa je pobjeda mladog Rusa potpuno zaslužena. Možda ne velikom razlikom 118:110, koliko je presudio jedan sudija, ali da je bio bolji, jeste.

Chudinovu je ovo 13 pobjeda u isto toliko mečeva, dok je Ćatiću ovo peti poraz u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije