Felix Sturm večeras napada titulu prvaka svijeta

Protiv Chudinova

Felix Sturm večeras napada titulu prvaka svijeta

Dž. Mrakić

Njemački bokser bh. porijekla Adnan Ćatić alias Felix Sturm večeras će se u Oberhausenu ponovo boriti za WBA titulu prvaka svijeta u supersrednjoj kategoriji.

Protivnik Sturmu bit će neporaženi Rus Fedor Chudinov (14-0), protiv kojeg je i izgubio borbu za titulu 9. maja prošle godine podijeljenom odlukom sudaca i kojem će ovo biti druga odbrana titule.

Bokser bh. porijekla (39-5-3, 1NC) u posljednje tri borbe ne zna za pobjedu, a u dvije od njih izgubio je u borbi za IBF titulu prvaka svijeta u srednjoj kategoriji, odnosno WBA titulu prvaka svijeta u supersrednjoj kategoriji.

S obzirom da mu je večeras treći put da se bori u supersrednjoj kategoriji, nadajmo se da će Sturma „pomilovati“ treća sreća i da će po prvi put postati prvak svijeta u u kategoriji do 76 kilograma. 

Prethodno je u srednjoj kategoriji držao titulu prvaka svijeta u IBF, WBO, WBA i Super-WBA verziji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi