Fenerbahče zaludio igrom, Fnatic s porazom u play-off
Foto: riotgames/flickr

Worlds 2017. , play - in faza

Fenerbahče zaludio igrom, Fnatic s porazom u play-off

S. Bošković

Završen je prvi dio League of Legends Svjetskog prvenstva.

Nakon što su odigrani mečevi grupa A i B iz play - in faze, iz kojih su dalje prošli Cloud9, Team oNe, Team WE i Lyon Gaming, jučer i danas su odigrani mečevi grupa C i D. 

Iz grupe C očekivano je kao prvi tim prošao treći nositelj iz EU LCS lige i to s omjerom od 3 pobjede i jednog poraza.  S drugog mjesta u play-off prošla je ekipe Young Generation koja je imala dvije pobjede i dva poraza, dok je takmičenje napustio LoL tim pod imenom Kaos Latin Gamers koji je nakon četiri meča imao jednu pobjedu i tri poraza. 

Grupa D donijela je sjajnu igru predstavnika Turske Fenerbahčea koji je nakon četiri meče imao tri pobjede i jedan poraz, a isti omjer imala je ekipa Hong Kong Attitude. Predstavnik regije Japana Rampage napustio je prvenstvo s četiri poraza iz četiri susreta. 

Na kraju se igrala majstorica između Fenera i Hong Konga za prvo mjesto u grupi i lakšeg protivnika u play-offu, a kao pobjednik dok duela izašao je Fener.

Naredna faza takmičenja je play-off u kojem će se odigrati četiri meča, a pobjednik svakog meča prolazi u grupnu fazu. Mečevi se igraju u best of 5 formatu, a parovi su: 

Cloud9 - Lyon Gaming

Fnatic - Hong KOg Attitude

Fenerbahče - Team oNe

Team WE - Young Generation

Vrijedi napomenuti da se mečevi igraju 28. i 29. septembra. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti