Filipović dobio Choija
Uspješan povratak

Filipović dobio Choija

A. Beganović

Mirko Filipović nakon nekoliko loših borbi i poraza, prije nekoliko trenutaka vratio se pobjedama i u prepunoj Saitama Areni porazio korejskog diva Man Choija.

Mirku Filipoviću ovo je bila borba koja mu je određivala nastavak karijere. Zbog nekoliko prethodno loših borbi i poraza, zanimanje za Cro Copa u Japanu je naglo splasnulo pa je u ovoj borbi morao slaviti.

Mirko je za protivnika imao korejskog gorostasa Man Choija koji je visok 218 centimetara i sam ulazak u ring sa ovim divom predstavlja pravu hrabrost.

Mirko Filipović sa svojim timom je odabrao vrhunsku taktiku, nije ulazio u razmjenu udaraca, nego je taktički čekao svoju priliku. Filipović je jednim udarcem nogom u povrijeđeno Choijevo koljeno zadao udarac od kojeg se Korejanac nije mogao oporaviti i tako sa dosta uspjeha zaključio ovu, ipak razočaravajuću, godinu za sve ljubitelje Cro Capa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.