Filipović najbolji igrač Evrope za 2016. godinu

U izboru Evropske federacije vodenih sportova

Filipović najbolji igrač Evrope za 2016. godinu

D. Vejo

Vaterpolista Srbije Filip Filipović proglašen je za najboljeg igrača Evrope u 2016. godini u izboru Evropske federacije vodenih sportova.

Novopečeni kapiten Delfina osvojio je čak tri zlata prošle godine (Olimpijske igre, Evropsko prvenstvo i Svjetska liga) te je ovo priznanje sjajan način da se spusti zavjesa na uspješnu godinu.

Kao po navici, glavni protagonista ove priče ponovo je u prvi plan stavio tim.

"Prošla godina bila je kruna jedne generacije. Prije svega, mnogo sam srećan što sam bio član iste, sa time se i više nego ponosim. Nagrada koju sam dobio, došla je mojim trudom, radom i zalaganjem. Treba imati strpljenja i sačekati pravi trenutak za određene stvari u životu. Put do trona je veoma dugačak i težak", kazao je Filipović.

Prije nekoliko nedjelja, Filipović je proglašen i za najboljeg igrača svijeta u godini koja je iza nas.

Do sada, najbolji igrač Evrope sa Srbijom je osvojio ukupno 28 medalja, od čega je 21. zlatna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi