Filipovića u finalu čeka umorni Iranac

Amir Aliakbari u finalu

Filipovića u finalu čeka umorni Iranac

M. Šljivak

Iranac Amir Aliakbari drugi je finalista Rizinovog Grand Prix turnira u Japanu. On je u iscrpljujućem polufinalu pobijedio ruskog borca Valentina Moldavskog podijeljenom odlukom sudija.

Moldavsky je na otvaranju pokušao da uguši Aliakbarija, koji je odmah krenuo na rušenje. Ipak, Iranac se uspio izvući iz neugodne pozicije i borba se vratila u stand-up. Tu je ruski borac uspio da zada dva dobra udarca Aliakbariju, koji nije uspijevao da mu uzvrati.

Početkom druge runde su obojica dobro radila. Pogodili su nekoliko dobrih udaraca, nakon čega je Iranac ponovo krenuo na rušenje Moldavskog.

To mu je uspjelo, ali je Rus koristio konopce kako bi se izvukao, ali je djelovao jako iscrpljeno. Do kraja ove runde nije bilo previše uzbuđenja, a na kraju su sudije podijeljenom odlukom pobjedu dale Aliakbariju.

U finalu iranskog borca čeka Mirko Filipović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi