Final Fight Championship zakazan za 13. mart u Sarajevu

Hoće li 13 biti sretan broj?

Final Fight Championship zakazan za 13. mart u Sarajevu

Sarajevo će 13. marta biti domaćin Final Fight Championshipa, koji će ujedno biti i prva borilačka priredba u 2015. godini.

Ovo je treći pokušaj da se vodeća borilačka regionalna promocija održi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a s obzirom da je se zbog toga preskočen FFC 7, event će 13. marta nositi upravo taj broj.

Glavnu riječ će voditi borci iz BiH - iskusni Dževad Poturak, te nadolazeća zvijezda Tomislav Spahović, koji za protivnike imaju izuzetno atraktivne borce.

Tako u kick boxing dijelu Dževad "BH Machine" Poturak ima meč sa Špancem Frankom Muñozom. MMA dio priredbe predvoditi će "sarajevski Hulk" Tomislav Tomo Spahović, koji će pokušati nastaviti niz pobjeda protiv Nijemca Nicolaia Salchowa. Sarajlija se u FFC-u predstavio još na priredbi u Splitu 2013. (FFC 3) kada je spektakularno nokautirao Šveda Christian Golčića, a koliko je atraktivan borac dovoljno pokazuje činjenica da se taj nokaut još vrti po FFC špicama na Fight Channelu.

Na popis borbi prije nekoliko dana najavljenog FFC-a 7 u Sarajevu je dodano još nekoliko vrlo zanimljivih dvoboja što u MMA, što u kick boxing konkurenciji.

FFC 7: Poturak vs. Muñoz

KB:

Dževad Poturak (BiH) vs. Frank Muñoz (SPA), HW

Elmir Mehić (BiH) vs. TBA, HW

Igor Emkić (BiH) vs. Nikita Chub (UKR), -85kg

Boban Krušić (MNE) vs. TBA, -85kg

Antonio Plazibat (CRO) vs. Miloš Ivas (AUT), -95kg

Tomislav Čikotić (CRO) vs. Dino Belošević (CRO), HW

MMA:

Tomislav Spahović (BiH) vs. Nicolai Salchow (GER), -93kg

Laszlo Senyei (HUN) vs. Dawid Defort (GER), -77kg

Aleksandar Rakić (AUT) vs. Martin Batur (CRO), -93kg

Dragan Pešić (ENG) vs. Darko Banović (AUT), -66kg

Ivo Skopljak (BiH) vs. Jani Istvan (HUN), HW

Ivan Skoko (BiH) vs. Vladimir Prodanović (SER), -77kg

Hrvoje Slade (CRO) vs. Darko Stošić (SER), HW

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.