Florida prekinula crnu seriju
Johan Santana je ušao u sjajnu formu

Baseball

Florida prekinula crnu seriju

Florida je crni niz od pet poraza prekinula protiv LA Dodgersa, NY Mets su ušli u sjajnu seriju, i najbolja su momčad mjeseca maja, dok Yankees igraju dosta promjenjivo. Toronto nastavlja s pobjedama pa se i dalje iznenađujuće nalazi ispred Yankeesa i Bostona na tabeli.

Johan Santana je ušao u sjajnu formu, a s njim i NY Mets. Nova žrtva Metsa bili su San Francisco Giants. Ovaj put Mets su slavili u gostima retultatom 9:6. Johan Santana je u posljednjih nekoliko mečeva pokazao zašto ga mnogi smatraju jednim od najboljih pitchera u ligi. Predvođeni njim Mets su ušli u sjajnu formu, u posljednjih 13 mečeva zabilježili su 11 pobjeda. Sinoć je Santana zabilježio 4 runa, a pratio ga je veteran Gary Sheffield sa 3 hita. 

Drugi klub iz New Yorka igra dosta slabije, ali su sinoć uspjeli nekako savladati Minnesota Twinse sa 6:4. Alex Rodriguez je odigrao solidan meč u kojem je ostvario 1 hit i 2 run-homera. Justin Monreau je ipak bio najbolji pojedinac Yankeesa sa homerom koji je i odlučio pobjednika. To mu je ujedno bio treći homer u posljednja dva meča. 

Florida Marlinsi su uspjeli prekinuti niz od pet poraza u nizu, i to protiv najbolje momčadi lige LA Dodgersa. Marlins su slavili rezultatom 6:3. John Baker je bio nezaustavljiv za igrače Dodgersa i na kraju se zaustavio na 2 run-homera.

Philadelphia je odigrala još jedan odličan meč. Ovaj put su kao gosti savladali Washington Nationalse rezultatom 8:5. Raul Ibanez je bio najbolji u redovima aktuelnih prvaka. Ukupno se zaustavio na 3 hita, 3 runa i jednom home-runu. 

Rezultati:
 
Chicago Cubs – Houston 5:4, NY Yankees – Minnesota 6:4, Washington – Philadelphia 5:8, Toronto – Chicago WS 2:1, ST.Louis – Milwaukee 0:1, Texas – LA Angels 5:3, Tampa Bay – Cleveland 4:2, San Francisco – NY Mets 6:9, Florida – LA Dodgers 6:3, Atlanta – Arizona 0:12, Pitsburgh – Colorado 7:4, Detroit – Oakland 9:1, Kanzas – Baltimore 2:3 i Seattle – Boston 3:5.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.