Floyd priznao: Ne mogu više, kraj je nakon Conora
Foto: EPA

Mayweather najavio konačno povlačenje

Floyd priznao: Ne mogu više, kraj je nakon Conora

M. Šljivak

Borba svih borbi, duel bokserske legende Floyda Mayweathera i MMA zvijezde Conora McGregora, održaće se 26. augusta u Las Vegasu.

Sinoć je upriličena press konferencija i prvo službeno suočavanje dvojice boraca na kojoj je palo dosta teških riječi s obje strane.

Oba borca su obećala nokaut, a Floyd Mayweather je najavio kako će mu ovo biti posljednji ulazak u ring.

Nepobjedivi Amerikanac je na omjeru od 49-0 u karijeri, ali posljednju borbu je odradio prije dvije godine, nakon čega se povukao.

Pred meč protiv 12 godina mlađeg McGregora, Money je priznao kako mu je zaista teško spremati se za meč.

"Nisam isti borac kao prije 21 godinu. Nisam isti borac kao prije 10 godina, pa čak ni prije dvije. Danas sam razgovarao sa savjetnikom Alom Haymonom. Rekao sam mu da ne mogu više. Ne mogu tijelo dovoditi do krajnjih limita. Trenirati je zaista okrutno i ne mogu više. Ovo će sigurno biti moja zadnja borba", rekao je Mayweather.

Okršaj protiv McGregora svi željno čekamo, a ako Floyd dobije, biće zlatnim slovima upisan u historiju sporta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije