Floyd spreman udovoljiti Conoru: Pristaje na lakše rukavice
Foto: EPA

Američki bokser pristaje na sve kompromise

Floyd spreman udovoljiti Conoru: Pristaje na lakše rukavice

"Borba stoljeća" između američkog boksera Floyda Mayweathera i irskog MMA borca Conora McGregora je sve bliže, a kako će se ona održati po bokserskim pravilima jasno je da je Amerikanac u velikoj prednosti.

Neporaženi svjetski bokserski prvak Mayweather je ipak odlučio napraviti mali ustupak McGregoru, te je spreman boriti se u lakšim rukavicama, što bi Ircu možda moglo pomalo olakšati borbu, s obzirom da se u UFC-u koriste puno lakše rukavice u odnosu na one koje su se trebale koristiti u njihovoj borbi.

Naime, njih dvojica bi se trebala boriti u rukavicama težine 280 grama, ali je Mayweather spreman "izaći u susret" McGregoru i pristati na borbu u rukavicama teškim 226 grama. Ovo bi trebalo barem malo olakšati borbu McGregoru jer je on navikao na puno lakše 115 grama teške rukavice koje se koriste u UFC-ovom oktagonu.

"Govorim McGregoru da se borimo u lakšim rukavicama. Neka se bori u rukavicama bilo koje marke, šta god on preferira i izabere. Ja ću nositi lakše rukavice marke Grant. Spreman sam udovoljiti bilo čemu što će omogućiti McGregoru da se osjeća udobnije u ringu. Dajmo ljubiteljima MMA i boksa ono što žele vidjeti", napisao je Mayweather na svom Instagram profilu.

Meč Floyda Mayweathera i Conora McGregora je zakazan za 26. august, a održat će se u T-Mobile Areni u Las Vegasu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi