Fnatic pregazio H2K i osigurao mjesto na Svjetskom prvenstvu
Foto: riotgames/flickr

League of Legends, kvalifikacije za SP

Fnatic pregazio H2K i osigurao mjesto na Svjetskom prvenstvu

S. Bošković

League of Legends ekipa Fnatica plasirala se na Svjetsko prvenstvo koja se održava u Kini. 

Fnatic je do Svjetskog prvenstva morao doći kroz dodatne kvalifikacije, u kojima je u odlučujućem meču bio bolji od H2K Gaminga (3:0).

Fnatic je u ovaj best of 5 duel ušao kao apsolutni favorit, unatoč tome što je u posljednje vrijeme igrao loše. Ali, igrači ovog tima danas su pokazali zašto su jedni od najboljih u Evropi. 

Prva partija protekla je u potpunoj dominaciji igrača Fnatica koji su u 37 minuta igre bili ubijeni svega dva puta. 

Rasmus "Caps" Winther iznenadio je protivnike biranje heroja Aurelion Sol na mid laneu, te je prvu partiju završio s 2/1/6 scorom. Ipak, najveće zasluge za prvu pobjedu idu adc-ju Fnatica i MVP-u ovoljetne sezone EU LCS lige Martinu "Rekless" Larssonu koji je s Tristanom uništavao H2K i na kraju je imao score od 7/0/2. 

U drugoj partiji H2K Gaming je zaigrao sjajno i imao je preko pet hiljada golda prednosti nakon 26 minuta igre. Ipak, Fnatic se nije predavao i nakon 32 minute igre uzima Barona i okreće se prema bazi H2K Gaminga i pet minuta kasnije upisuje drugu pobjedu. 

Treća partija bila je gotova nakon samo 24 minute igre. "Caps" je igrao sjajno na Syndri, a "Rekkles" je bio nezaustavljiv na Tristani i na kraju je meč završio s scorom 5/0/5. 

ADC ekipe Fnatica u tri meča je imao 14 ubojstava, te ni jednom nije umro. On će sigurno biti najveća nada svih navijača Fnatica na predstojećem Svjetskom prvestvu. 

Fnatic je pretposljednja ekipa koja će ići na Svjetsko prvenstvo, te su treća ekipa iz Evrope. Igrači Fnatica naći se u prvoj, play-in, rundi Svjetskog prvenstva gdje će se protiv ostalih 11 ekipa boriti za četiri mjesta koja vode u glavnu grupnu fazu. 

Posljednji putnik na Svjetsko prvenstvo doći će iz Sjeverne Amerike. Za mjesto koje vodi u Kinu večeras će se boriti ekipe Cloud9 i Counter Logic Gaminga. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi