Foliforov slavio na individualnom hronometru,
Foto:EPA

Giro d'Italia 2016

Foliforov slavio na individualnom hronometru,

S. Bošković

Na trećem ovogodišnjem hronometru Gira d'Italia voženom između Castelrotto Kasterutha i Alpe di Siusi, a dugom 11 kilometara je slavio Alexander Foliforov. 

Od ruskog vozača niko nije očekivao pobjedu, no on je napravio senzaciju, te je bio prvi s vremenom od 28 minuta i 39 sekundi. Kao drugi, s identičnim vremenom, došao je vodeći u generalnom plasmanu Steven Kruijswijk. Treći je završio Alejandro Valverde. 

Jedan od najvećih favorita za osvajanje Gira, Vincenzo Nibali, danas nije imao svoj dan. Talijan je završio 25 na današnjoj etapi, a doživio je i problem s lancem na biciklu, zbog kojeg je izgubio nekoliko sekundi vremena.

Nakon 15 odvoženih etapa Steven Kruijswijk nosi rozu majicu, s ukupnim vremenom od 60 sati, 41 minute i 22 sekundi. Drugi je Esteban Chaves, koji zaostaje dvije minute i 12 sekundi, dok je na trećem mjestu Vincenzo Nibali, s zaostatkom od dvije minute i 51 sekunde. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi