Francuska u finalu Svjetske lige "pomela" Srbiju

Odbojkaši Francuske zlatni

Francuska u finalu Svjetske lige "pomela" Srbiju

A. Beganović

Odbojkaška reprezentacija Francuske osvojila je Svjetsku ligu.

U finalu Svjetske lige snage su odmjerili Francuska i Srbija, koju odbojkaški stručnjaci pred početak Svjetske lige nisu vidjeli u samoj završnici.

Francuzi su u finalnom susretu pokazali više i na kraju su zasluženo slavili. Prvi set riješili su u svoju korist rezultatom 25:19, u drugom su slavili 25:21, da bi treći bio najzanimljiviji, no srbijanski odbojkaši nisu uspjeli meč odvesti u četvrti set, odnosno Francuzi su slavili 25:23.

Na kraju svakako treba dodati da je odbojkaška reprezentacija Francuske pravo iz druge divizije Svjetske lige stigla do zlatne medalje 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti