Francuzu Bouhanniju četvrta etapa

Giro stigao i u Italiju

Francuzu Bouhanniju četvrta etapa

Francuz Nacer Bouhanni, član momčadi FDJ.fr pobjednik je četvrte etape biciklističke utrke Giro d'Italia. Bila je to prva etapa na talijanskom tlu, nakon što su prve tri održane u Irskoj.

Bouhanni je 112 kilometara dugačku dionicu od Giovinazza do Barija prošao za dva sata i 22 minute, a u vremenu pobjednika ciljem je prošao i Talijan Giacomo Nizzolo (Trek) na drugom, te Holanđanin Tom Veelers (Giant) na trećem mjestu.

U ukupnom poretku vodi Australac Michael Matthews (Orica) sa osam sekundi prednost pred Talijanom Alessandrom Petacchijem, a treći je njegov sunarodnjak Daniel Oss sa 10 sekundi zaostatka.

Rezultati četvrte etape:
1. Nacer Bouhanni (Fra, FDJ.fr) 2:22:06
2. Giacomo Nizzolo (Ita, Trek)
3. Tom Veelers (Hol, Giant)
4. Roberto Ferrari (Hol, Lampre)
5. Elia Viviani (Hol, Cannondale)
6. Matteo Montaguti (Hol, AG2R)
7. Kenny Dehaes (Bel, Lotto)
8. Luka Mezgec (Slo, Giant)
9. Bert De Backer (Bel, Giant)
10. Francesco Chicchi (Ita, Neri Sottoli) svi u vremenu pobjednika....

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.