Freeman prvi put kao starter
Marljiv rad došao na naplatu

NFL vijesti

Freeman prvi put kao starter

Katastrofalan početak nove NFL sezone natjerao je trenera Raheema Morrisa da razmisli o promjenama u svom timu. Nakon sedam kola Tampa Bay Buccaneersi imaju skor 0-7, ali ono što još više brine jeste igra koju pružaju. Niko u ovom trenutku ne vidi kako unaprijediti igru tima.

Raheem Morris je odlučio u narednih nekoliko dana uigrati rookiea Josha Freemana na poziciji QB kako bi bio spreman za nastup u devetom kolu protiv Green Baya. Tampa je u osmom kolu slobodna, što je vrlo dobro da se malo loša situacija u momčadi smiri.

Kao prvi QB sezonu je počeo Byron Leftwich, ali je nakon tri utakmice Morris priliku dao mladom Joshu Johnsonu koji je odigrao četiri utakmice, ali pomaka u igri nije bilo. Konačno, navijači Tampe dočekali su i taj trenutak kada će na djelu vidjeti mladog Freemana.

Josh Freeman je na koledžu bio jedan od najboljih dodavača, a na ovogodišnjem draftu je izabran ka 17. izbor, ali kao ukupno treći QB iza Matta Staforda i Marka Sancheza. Dok su spomenuta dvojica u svojim klubovima, Lionsima i Jetsima, već izborili startna mjesta, Freeman je svoju priliku dočekao u devetom kolu.

"To je definitivno nešto o čemu sam sanjao. Konačno ću dobiti priliku da istrčim i učinim nešto. Moje misli su trenutno okrenute samo tome kako da se što bolje pripremim za utakmicu i kako da nađem najbolji način da pobijedimo", rekao je oduševljeni Josh Freeman nakon saznanja da starta protiv Packersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.