Friedrich bolja od Blanke

Friedrich bolja od Blanke

A. Beganović

Njemica Ariane Friedrich na prvom ovogodišnjem mitingu iz serije Zlatne lige održanom u Berlinu pobijedila je u skoku u vis, dok je druga završila najveća favoritkinja Blanka Vlašić. 

Ariane Friedrich skokom od 2,06 metara postavila je novi njemački rekord, novi rekord mitinga u Berlinu, te je ujedno i od Blanke Vlašić preuzela najbolji rezultat sezone.

Blanka Vlašić skokom od 2,03m bila je druga, dok je na trećem mjestu završila Kazahstanka Marina Aitova s skokom od 1,93m. Veoma bitno je istaći da su Friedrich i Vlašić pokušale preskočiti 2,09m i tako srušiti svjetski rekord, ali niti jedna nije uspjela, mada je Njemica u drugom pokušaju bila jako blizu.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.