Friedrich bolja od Vlašić

Visašice sjajne na startu sezone

Friedrich bolja od Vlašić

A. Beganović

Na atletskom mitingu u njemačkom Karlsruheu domaća atletičarka Ariane Friedrich sa preskočenih 205 centimetara osvojila je prvo mjesto i tako nanijela Blanki Vlašić prvi poraz u sezoni.

Sjajna Njemica kroz čitavu sezonu skače izvanredno i samo se čekao trenutak kada će "eksplodirati". Na sreću njemačkih navijača to se desilo na domaćem terenu, odnosno na mitingu u Karlsruheu. Friedrich je sa preskočenih 205 centimetara popravila svoj najbolji rezultat u karijeri za dva centimetra.

Blanka Vlašič također je preskočila 205 cm, ali je prvi pokušaj na 203 cm bio neuspješan, dok je Njemica tu visinu savladala iz prvog skoka čime je u ukupnom poretku ostvarila prednost u odnosu na Hrvaticu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.