Frizbi klub Lukavac osvojio prvo mjesto

Frizbi klub Lukavac osvojio prvo mjesto

M. Skaka
Teme:

Proteklog vikenda, 18. i 19. aprila 2015. godine, u Mađarskom gradu Kunszentmiklos-u održan je regionalni Grand Slam turnir u Ultimate frisbeeju.

Učešće na ovom turniru uzelo je 6 ekipa iz Mađarske, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. UFC Lukavac, kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine, nastupio je sa sastavom od 10 članova: Sulejmanović Alen, Dautović Semir, Nuhanović Emir, Kurtić Denis, Haris Likić, Amir Ćudić, Emir Emić, Mirza Imamović, Amir Arapčić i Nikola Jurić.

Prvi dan turnira UFC Lukavac pobijedio je u 3 utakmice rezultatima sa velikim razlikama te time osigurao finale. Iako su finali za tim iz Lukavca bili neupitni, u naredne 2 utakmice su također savladali protivnike te time potvrdili dominaciju u ovogodišnjoj Grand Slam Seriji.

Finalnu utakmicu UFC Lukavac je igrao sa brojnijom i iskusnijom ekipom iz Zagreba. Iako brojno nadjačani, te hendikepirani povredama iz predhodnih utakmica, UFC Lukavac uspio je izboriti prvo mjesto rezultatom 10:9.

Ovakav početak sezone potvrdio je dobro raspoloženje u ekipi, te UFC Lukavac ponovo stavio za favorita osvajanja ovogodišnje Grand Slam Serije.

Naredni turnir bit će održan krajem maja u Lukavcu, čiji domaćin je UFC Lukavac. Očekuje se najmanje 6 ekipa, te igrački i organizaciono kvalitetniji turnir nego predhodnih godina.

Također, ovog vikenda UFC Lukavac slavi tri godine postojanja, te ovim putem žele da se zahvale svim ljubiteljima sporta, prijateljima kluba i Općini Lukavac na moralnoj i financijskoj podršci koju su pružili kako bi UFC Lukavac naš grad i BiH predstavili u najboljem svjetlu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.